Puur genieten met de producten van SMAECK

Jacob Jan Boerma

Chefkok Jacob Jan Boerma heeft met zijn Restaurant ‘De Leest’ in Vaassen drie Michelin sterren weten te behalen en hoort daardoor bij een select gezelschap van chefs die het hoogst haalbare in de gastronomie hebben bereikt. Jacob Jan heeft inmiddels besloten te stoppen op zijn hoogtepunt en de deuren van zijn Restaurant “De Leest” gesloten.

Jacob Jan heeft dan ook een bredere missie, namelijk Nederland culinair op de kaart zetten. Dit betekent ook het grote publiek interesseren voor kwaliteit en innovatie in food. Jacob Jan heeft voor dat doel inmiddels meerdere kookboeken uitgebracht waar verrassende en smakelijke recepten in staan die thuis zonder ingewikkelde kooktechnieken bereid kunnen worden.

In zijn eerste kookboek informeert Jacob Jan de lezer over zijn visie op kwaliteit en waar de sleutel ligt voor een geslaagd gerecht. Deze zienswijze komt overeen met hoe Luiten als bedrijf naar haar versproducten kijkt en dat is de reden dat we contact hebben gezocht. Jacob Jan werd vervolgens getriggerd door het ambacht en focus op kwaliteit die hij tijdens een rondleiding bij Luiten ervaarde. Een gedeelde passie voor kwaliteit en streven naar het best haalbare.

IMG_0803 SMAECK
_DS56615w2 SMAECK

Een gezamenlijke visie

Het idee voor een verdere samenwerking is op die manier geboren. Voor Jacob Jan betekent deze samenwerking de mogelijkheid om voor een breed publiek producten mee te ontwikkelen waar hij zijn visie op smaak kan toevoegen. Voor Luiten is het een unieke mogelijkheid om gebruik te maken van de kwaliteiten van Jacob Jan en zijn innovatiekracht.

Door met elkaar out of the box te sparren over trends in food is het idee voor SMAECK ontstaan. Vanaf het begin van de samenwerking was duidelijk dat de marktintroductie van een nieuw merk gepaard moest gaan met een serie spraakmakende producten. De productontwikkelaars van Luiten, Ruud (van oorsprong slager) en Edwin (van oorsprong kok), hebben in een periode van twee jaar, tezamen met Jacob Jan Boerma nieuwe producten ontwikkeld van een hoge intrinsieke kwaliteit.

SMAECK is wat je proeft

De merknaam ‘SMAECK’ zegt precies waar het bij deze producten om gaat. Puur en bewust genieten van versproducten met een écht lekkere smaak.

Dat is het uitgangspunt bij het ontwikkelen van dit compleet nieuwe assortiment versproducten. SMAECK versproducten zijn naast lekker, ook onderscheidend en verrassend.

Crème Américain 
Crème Américain is een vegetarische spread op basis van Valess. Het heeft de lekkere smaak en bite zoals je van Filet Américain gewend bent, maar is gemaakt van melkvezels. Naast Naturel, is er ook een variant met Martinosaus, uitjes en stukjes augurk en een Mediterrane versie met kaasvlokken en geroosterde pijnboompitten.