Voor 4 personen
Benodigdheden:
* Rookolie en Rookpoeder zijn verkrijgbaar in een delicatessenzaak of online te bestellen
Bereiding:
Schil en snijd de pastinaak om de kern heen in blokjes. Kook de pastinaak in ca. 10 minuten beetgaar in water met een snufje zout. Giet af en bewaar het vocht. Pureer de pastinaak in de blender met iets van het kookvocht, een scheutje room en de rookolie of rookpoeder tot een zalvige massa.
Snijd driekwart van de champignons in mooie kleine gelijke blokjes, meng deze met een scheutje sushi-azijn, wat yoghurt en mayonaise. Snijd de rest in zeer dunne plakken.
Maak een streepje van de lauwwarme pastinaak crème, doe wat SMAECK Crème Américain in een spuitzak en zet een mooie dot in de pastinaak crème. Bedek dit met de champignonsalade en bouw het dicht met dunne plakjes van de rauwe champignon.
Werk het af met diverse tuinkruiden of cress soorten en serveer met een dopje spicy barbecue saus.
Puur Genieten!
Recept : Jacob Jan Boerma
Fotografie: Jan-Kees Steenman - SeeitYourself.nl