Puur genieten met de producten van SMAECK

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 bakje SMAECK Crème Américain Naturel
  • 400 gram verse pastinaak
  • 1 eetlepel rookolie* of ¼ theelepel rookpoeder*
  • 100 gram zeer blanke champignons
  • sushi-azijn
  • olijfolie
  • yoghurt
  • mayonaise
  • diverse tuinkruiden of cress soorten
  • een scheutje room
  • snufje zout
  • spicy barbecue saus

* Rookolie en Rookpoeder zijn verkrijgbaar in een delicatessenzaak of online te bestellen


Bereiding:

Schil en snijd de pastinaak om de kern heen in blokjes. Kook de pastinaak in ca. 10 minuten beetgaar in water met een snufje zout. Giet af en bewaar het vocht. Pureer de pastinaak in de blender met iets van het kookvocht, een scheutje room en de rookolie of rookpoeder tot een zalvige massa.

Snijd driekwart van de champignons in mooie kleine gelijke blokjes, meng deze met een scheutje sushi-azijn, wat yoghurt en mayonaise. Snijd de rest in zeer dunne plakken.

Maak een streepje van de lauwwarme pastinaak crème, doe wat SMAECK Crème Américain in een spuitzak en zet een mooie dot in de pastinaak crème. Bedek dit met de champignonsalade en bouw het dicht met dunne plakjes van de rauwe champignon.

Werk het af met diverse tuinkruiden of cress soorten en serveer met een dopje spicy barbecue saus.

 

Puur Genieten!

 

Recept : Jacob Jan Boerma

Fotografie: Jan-Kees Steenman - SeeitYourself.nl


Licht gerookte pastinaak met SMAECK Crème Américain SMAECK
Gebruikte producten