Puur genieten met de producten van SMAECK

Ingrediënten voor 12 stuks
 
·         1 bakje Smaeck Crème Américain Mediterraan, op kamertemperatuur
·         ½ ciabattabrood om af te bakken
·         4 el olijfolie extra vergine
·         1 teentje knoflook, uitgeperst
·         zeezout
·         handje verse rucolablaadjes
·         circa 12 hele zongedroogde tomaten uit pot, in grove stukken gesneden
·         zwarte peper in de molen
·         1 el pijnboompitten, geroosterd
·         blok Parmezaanse kaas
·         ook nodig: oven, bakpapier en spuitzak met kartelmondje
 
 
Bereidingswijze
Bereiding: 15 minuten + Oven: 8 minuten
 
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd het halve ciabattabrood in 12 sneetjes en leg deze op het bakpapier. Meng de olijfolie met het uitgeperste teentje knoflook en een klein snufje zout in een bakje en klop dit door elkaar. Kwast vervolgens de sneetjes ciabatta in met het mengsel. Bak de ciabatta’s circa 8 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat daarna afkoelen. Dit kun je ook al eerder voorbereiden en de crostini’s daarna in een luchtdichte verpakking bewaren.

Leg de crostini’s op een houten plank of mooie schaal en beleg ze met blaadjes rucola en stukjes zongedroogde tomaat. Leg de stukjes Parmezaanse kaas en pijnboompitten die als topping op de Crème Américain Mediterraan liggen opzij (die gebruik je later) en schep de Crème Américain in de spuitzak. Spuit daarna mooie toefjes op de crostini’s. Garneer de crostini’s met een snufje versgemalen zwarte peper en verdeel de stukjes Parmezaanse kaas en pijnboompitten uit de verpakking over de crostini’s. Vul verder aan met je eigen pijnboompitten en grof geschaafde Parmezaanse kaas. Serveer de crostini’s direct.
Knoflook crostini met Crème Américain SMAECK