Puur genieten met de producten van SMAECK

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 bakje SMAECK Greens Velderwten
  • 2 kleine courgettes
  • 10 zwarte kalamata olijven
  • 8 eetlepels verse doperwten
  • ½ limoen
  • kropsla of romana sla
  • verse cress
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • sushi azijn
  • extra virgine olijfolie
  • fleur de sel
  • witte peper

Bereiding: Halveer de twee courgettes en schraap het zachte vruchtvlees met een lepel uit de courgettes. Kook de courgette in licht gezouten water in 3-4 minuten net aan gaar en spoel daarna met koud water af.

Kook de verse doperwten in 3 - 5 minuten beetgaar.

Maak een marinade van 3 eetlepels olijfolie, 2 theelepels sushi azijn en wat fleur de sel. Dep de courgettes droog en marineer deze met de helft van de marinade. Voeg de rasp van een halve limoen toe aan de tweede helft van de marinade en marineer hierin de gekookte doperwten. Snijd de kalamata olijven in schijfjes.

Dep de halve courgettes iets droog en vul elke helft met twee eetlepels Greens Velderwten. Schep een eetlepel van de gemarineerde doperwten bovenop de Greens, steek hier en daar wat blaadjes sla en verse cress tussen. Strooi de olijven eroverheen.

Maak als laatste de yoghurtdressing. Meng daarvoor 2 eetlepels Griekse yoghurt met een halve eetlepel olijfolie, een snufje witte peper en wat druppels limoensap. Drup wat yoghurtdressing over de gevulde courgettes en serveer direct.

Gemarineerde courgette met Greens Velderwten SMAECK
Gebruikte producten