Puur genieten met de producten van SMAECK

4 personen

Benodigdheden:

  • 1 bakje SMAECK Crème Américain Naturel
  • 1 bakje SMAECK Crème Oriëntaals Gekruid
  • 1 bakje SMAECK Greens Paprika&Courgette
  • 1 bakje SMAECK Greens Pompoen
  • 1 bakje SMAECK Greens Rode Bieten
  • 1 bakje SMAECK Greens Velderwten
  • 1 ons feta
  • ½ ui in fijne ringen gesneden
  • verse tijm of oregano
  • 250 gram bloem
  • 90 milliliter water
  • 5 gram instant gist (droge gist)
  • 3 eetlepels melk
  • snufje zout
  • gemalen zwarte peper

Bereiding:

Meng in een kom de bloem, gist, een snufje zout, melk en het water tot een samenhangend deegje. Dek de kom met een doek af en laat het deeg 1 uur rijzen op kamertemperatuur. Kneed het deeg daarna 4 à 5 minuten en laat het weer 1 uur rijzen.

Rol het deeg zeer dun uit en bak in een voorverwarmde oven op 230 graden mooi goudbruin. Controleer wel tussendoor of het niet te hard gaat!

Bestrooi de flammkuchen met stukjes feta. Was de fijn gesneden ui, dep droog met een stukje keukenpapier, snij in halve ringen en bestrooi licht met verse tijm of oregano en wat gemalen zwarte peper. Leg de ui op de flammkuchen en bak heel kort na in de oven.

Laat de flammkuchen tot kamertemperatuur afkoelen en bedek deze met flinke doppen van de diverse SMAECK spreads. Gebruik hiervoor een spuitzak.

Serveer direct!


Tip: Maak er een lunchgerecht van door diverse gehakte kruiden of sla aan dit recept toe te voegen.

Recept: Jacob Jan Boerma

Flammkuchen met SMAECK veggies SMAECK
Gebruikte producten