Puur genieten met de producten van SMAECK

Voor 16 crostini’s

Benodigdheden:

  • 2 bakjes SMAECK GREENS Pompoen
  • 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 gehalveerd
  • ½ Spaanse peper zonder zaadlijsten, grof gehakt  
  • 1 volle el speculaaskruiden
  • 4 el bakolijfolie + extra
  • 1 el zoete ketjap
  • 1 tl mandarijnsap
  • zout
  • zwarte peper
  • 300 gr kippendijen
  • 1 rustiek stokbrood 
  • 1 bakje tuinkers

Bereiding:

Meng de grof gehakte teen knoflook met de Spaanse peper, speculaaskruiden, bakolijfolie, ketjap en mandarijnsap in een hakmolen en maal helemaal fijn. Breng verder op smaak met zout en peper.

Verwijder eventueel vel van de kippendijen en snijd ze in grove stukken. Leg in een schaal en smeer helemaal in met de marinade. Laat 1 uur marineren.

Grill de kippendijen in circa 10 minuten krokant en gaar in een grillpan. Snijd daarna in dunne repen.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.

Snijd het stokbrood in 16 sneetjes en leg deze op het bakpapier. Kwast ze in met bakolijfolie en bak 10 minuten in de oven. Haal daarna uit de oven en smeer iedere crostini in met de halve tenen knoflook.

 Vlak voor het serveren beleg je de crostini’s met een royale laag van de pompoenspread van SMAECK, wat reepjes kip en als laatste wat blaadjes tuinkers. Serveer direct.

 “Eten is genieten”

 Recept: Francesca Kookt


Crostini met GREENS Pompoen en kruidige speculaaskip SMAECK
Gebruikte producten