Puur genieten met de producten van SMAECK

Ingrediënten voor 4 club sandwiches
  
·         1 verpakking Smaeck Crème Américain Naturel
·         8 sneetjes wit casinobrood
·         handje ijsbergsla, in dunne reepjes
·         4 el eiersalade (zie hieronder voor het zelfmaakrecept)
·         1 el pijnboompitten, geroosterd
·         voor de presentatie: 4 houten prikkertjes + 4 cornichons (kleine augurkjes)
 
Bereidingswijze
Bereiding: 15 minuten
 
Rooster de sneetjes casinobrood in de broodrooster tot goudbruin. Leg 2 sneetjes brood naast elkaar en besmeer ze royaal met de Crème Américain. Beleg met reepjes ijsbergsla en leg hierop weer 2 sneetjes brood. Voor de middelste laag beleg je de sneetjes royaal met eiersalade.
Besmeer 2 sneetjes brood royaal met de Crème Américain en leg die (met de crème naar boven) op de sneetjes met eiersalade. Strooi hier wat geroosterde pijnboompitten over. Dek deze laag af met de laatste 2 sneetjes brood. Snijd de twee club sandwiches diagonaal doormidden. Steek in iedere club sandwich een prikkertje met aan de bovenkant een cornichon. Serveer direct.
 
Recept eiersalade
Ingrediënten voor 1 kom vol
 
•          8 hardgekookte eieren
•          1 el rode ui, gesnipperd
•          2 el fijngehakte peterselie
•          2 tl fijngehakte dille
•          45 gr mayonaise
•          30 gr crème fraîche
•          2 tl citroensap
•          3 tl mosterd
•          1 tl paprikapoeder
•          ½ tl zout
•          gemalen zwarte peper
 
Bereidingswijze
Bereiding: 15 minuten
 
Pel de afgekoelde eieren en hak ze in grove stukjes. Schep de eieren om met de rode ui, peterselie en dille. Klop de mayonaise, crème fraîche, citroensap, mosterd, paprikapoeder, zout en een snufje peper door elkaar tot een glad mengsel. Proef of er nog wat peper of zout bij moet. Schep de eieren voorzichtig om met het mayonaisemengsel en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Club sandwich SMAECK